Community
Message Board

Chat room - users
Game Over
( 394431 downloads)
Work In Progress
( 523201 downloads)
Links

Code Exchange
Downloads
Tutorials
Add to Favourites

Submit news

DIV ARENA FORUMS
Not logged in [Login - Register]
Go To Bottom

Printable Version  
Author: Subject: DIV Beta 12 for OSX released
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 19-3-2016 at 02:01 AM
DIV Beta 12 for OSX released


Please test out Beta 12 for OSX.

DIV Beta 12 OSX (preview)

If this works I will promote it to the downloads page.

It works locally, but as we know that means nothing :P

View user's profile View All Posts By User
NoBrain2k
DIV Junior
**


Avatar


Posts: 20
Registered: 13-3-2016
Member Is Offline


[*] posted on 19-3-2016 at 11:04 AM


Boom!

I have just compiled and ran the Columns remake and everything (inc sound) seems to be working.

For anybody having trouble running the OSX build, you may need to make sure you have the SDL libraries installed. The easiest thing is to use Homebrew:

on the command line run
Code:
brew install sdl brew install sdl_mixer


once these are installed DIV should run fine
View user's profile View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 19-3-2016 at 12:04 PM


Awesome :)

I'm fairly sure it's possible to put those frameworks into the app bundle itself but so far I've had little luck getting that to work.

But this is a great step - that version of DIV should be pretty solid!
View user's profile View All Posts By User
josepgames
Loyalty card holder
******


Avatar


Posts: 66
Registered: 31-10-2016
Location: Barcelona - Spain
Member Is Offline

Mood: Happy

[*] posted on 9-11-2016 at 10:10 PM


Hi,

I tried to run Div Dx on OSX Captain 10.11.6 and after installing brew and sdl / sql_mixer still doesn't work. It says it's not comptabile with O.S. version: "Div2015 no puede abrirse debido a un problema. Consulte al desarrollador para asegurarse de que div2015 es compatible con esta versión de OS X. Es posible que tenga que reinstalar la aplicación. Asegúrese de instalar todas las actualizaciones disponibles para la aplicación y para OS X.

Haga clic en Informar para ver información más detallada y enviar un informe a Apple."

Any clue?




JosepGames
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
CicTec
DIV Pro
******




Posts: 433
Registered: 6-8-2016
Member Is Offline


[*] posted on 9-11-2016 at 11:21 PM


Hi josepgames,

Maybe you installed a version that does not match the build DIV, which SDL/SDL_Mixer version you have installed ?

You have installed Beta 12 I think, because Beta 13 is not available for Mac yet.

[Edited on 9-11-2016 by CicTec]
View user's profile View All Posts By User
josepgames
Loyalty card holder
******


Avatar


Posts: 66
Registered: 31-10-2016
Location: Barcelona - Spain
Member Is Offline

Mood: Happy

[*] posted on 10-11-2016 at 08:51 AM


Yes of course it was Beta 12. I installed SDL / SQL Mixer after installing latest version of brew and executing brew install sdl commands.



JosepGames
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 10-11-2016 at 08:58 AM


Josep my mac isnt working at the moment but I am looking at a cross compile solution which uses libs from the other package manager.

Maybe you can test for me? :)
View user's profile View All Posts By User
CicTec
DIV Pro
******




Posts: 433
Registered: 6-8-2016
Member Is Offline


[*] posted on 10-11-2016 at 09:09 AM


Quote: Originally posted by josepgames  
Yes of course it was Beta 12. I installed SDL / SQL Mixer after installing latest version of brew and executing brew install sdl commands.

Ok, but which version you have installed, for example if you have installed SDL 1.2.15 on your system and the last DIV was built with SDL 1.2.14 It may not work.

Which version of SDL/SDL_mixer you have installed ?
View user's profile View All Posts By User
josepgames
Loyalty card holder
******


Avatar


Posts: 66
Registered: 31-10-2016
Location: Barcelona - Spain
Member Is Offline

Mood: Happy

[*] posted on 14-12-2016 at 11:01 PM


SDL version 1.2.15 and sdl_mixer-1.2.12 version.

And when running d-OSX returns following error:

Code:
/d-OSX dyld: Library not loaded: @rpath/SDL.framework/Versions/A/SDL Referenced from: /Volumes/div2015/div2015.app/Contents/MacOS/./d-OSX Reason: image not found Trace/BPT trap: 5


It seems it's unable to locate SDL library path properly... any clue?


[Edited on 14-12-2016 by josepgames]




JosepGames
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
BreadCaster
Loyalty Card Holder
******


Avatar


Posts: 321
Registered: 2-3-2016
Member Is Offline


[*] posted on 6-5-2019 at 07:26 PM


Hey guys. Ive managed to get this version of DIVDX running okay finally - but the issue is that whenever I try to run any kind of program, even a simple example program, I get a message pop up inside Div saying "Insufficient memory." Is this an issue with my laptop or just how Div is set up/installed/configured?



~*~ Princess of Pies and Pastries ~*~
View user's profile View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 8-5-2019 at 09:04 AM


i think i have this same problem but div just quits straight away for me

i will see if i can track this down
View user's profile View All Posts By User
BreadCaster
Loyalty Card Holder
******


Avatar


Posts: 321
Registered: 2-3-2016
Member Is Offline


[*] posted on 8-5-2019 at 06:43 PM


okay so this is likely to be a div issue - not a laptop issue. phew! thought id have to buy a new lappy for a bit :P was browsing the £50 and under section on ebay haha



~*~ Princess of Pies and Pastries ~*~
View user's profile View All Posts By User
BreadCaster
Loyalty Card Holder
******


Avatar


Posts: 321
Registered: 2-3-2016
Member Is Offline


[*] posted on 12-5-2019 at 04:05 AM


Quote: Originally posted by MikeDX  
i think i have this same problem but div just quits straight away for me

i will see if i can track this down


Any progress as of yet, Mikey? Looking at some eBay laptops and wondering if I should make a move :lol:




~*~ Princess of Pies and Pastries ~*~
View user's profile View All Posts By User

  Go To Top

Powered by XMB
XMB Forum Software © 2001-2012 The XMB Group
[Queries: 18]