Community
Message Board

Chat room - users
Game Over
( 394431 downloads)
Work In Progress
( 523201 downloads)
Links

Code Exchange
Downloads
Tutorials
Add to Favourites

Submit news

DIV ARENA FORUMS
Not logged in [Login - Register]
Go To Bottom

Printable Version  
 Pages:  1    3  ..  7
Author: Subject: Nightly build bug reports
RKSoft
Game Making Machine!
******


Avatar


Posts: 232
Registered: 1-3-2016
Location: Germany
Member Is Offline


[*] posted on 16-3-2016 at 06:12 PM
Nightly build bug reports


I think it is easier to make a complete new topic for the nightly builds of windows port. So, a new day and new bug(s):
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


div-beta-nightly-2016-03-16-f6cb7036eb-win32

  1. Open a FPG file won't work, it closes (crashes?) DIV
    First, i open a FPG file - Second, it will convert to palette:

    After i select any of these 3 options, DIV closes. No crash reports inside main folder or in system.

  2. Change some things in one of the 2 language files and continue session, main menu shows artifacts
  3. sounds not work in DIV ide (only in compiled programms)

View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 16-3-2016 at 06:50 PM


Thaks for the report, i'll look into this on windows 7 later :)
View user's profile View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 16-3-2016 at 07:53 PM


I've just tested this on windows 7

Seems if you run d.exe from explorer - FPG crash

if you run from cmd - no crash.

So I am guessing it is a stdout problem...

*update*

thanks to help from Futgiz testing, this should be fixed in the next nightly build :D
View user's profile View All Posts By User
BreadCaster
Loyalty Card Holder
******


Avatar


Posts: 321
Registered: 2-3-2016
Member Is Offline


[*] posted on 17-3-2016 at 05:16 AM


Futgiz is back?! :O :D



~*~ Princess of Pies and Pastries ~*~
View user's profile View All Posts By User
iWizard
Loyalty Card Holder
******


Avatar


Posts: 159
Registered: 26-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 17-3-2016 at 06:49 AM
ALL PRAISE TO THE ONE AND ONLY ALL AWESOME FURJIZZ CONQUEROR OF THE WORLD SUPREME LEADER OF MEN


That said, FPG-files save and load just fine now in nightly 17-3-2016 and DIV also quits clean; so naturally a new bug report is desperately needed and *BAM* I can provide said pleasure.

Here's the thing: does your keyboard layout use alt gr, which is alt on the right side of spacebar? If so, does it work?

Because I've tried DIV on three different Windows-computers and it hasn't worked on any of them. I can't do square brackets. One computer has Win10 and two of them has Win7.
View user's profile View All Posts By User
oskarg
DIV Junior
**




Posts: 33
Registered: 27-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 17-3-2016 at 11:13 AM


Hola,buenos dias...
Gracias Mikedx ,arreglado los dos bugs que me aparecia en xp en esta ultima version div-beta-nightly-2016-03-17-87c7b71874-win32.zip
Los bugs eran:
1.Me hacia lectura de disco nada mas arrancar el programa o cuando cerraba la ejecucion con alt+x
2.Ahora puedo abrir y crear fpg sin necesidad de entrar en linea de comandos ...cmd...
Gracias:lol:
View user's profile View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 17-3-2016 at 03:18 PM


Quote: Originally posted by oskarg  
Hola,buenos dias...
Gracias Mikedx ,arreglado los dos bugs que me aparecia en xp en esta ultima version div-beta-nightly-2016-03-17-87c7b71874-win32.zip
Los bugs eran:
1.Me hacia lectura de disco nada mas arrancar el programa o cuando cerraba la ejecucion con alt+x
2.Ahora puedo abrir y crear fpg sin necesidad de entrar en linea de comandos ...cmd...
Gracias:lol:



Muy Bueno :)

Very glad it works for you. I think I will promote this nightly to beta 12.
View user's profile View All Posts By User
Dennis
Loyalty Card Holder
******


Avatar


Posts: 82
Registered: 26-2-2016
Location: Belgium
Member Is Offline


[*] posted on 17-3-2016 at 08:12 PM


Still have the same problem with nightly 20160317 :(




I pick an image from an FPG:







I try to drag it on the "desktop":







It opens a square on the top right of the screen:






BAM! DIV shuts down without showing/logging any error.




View user's profile View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 17-3-2016 at 08:19 PM


Thanks for the report Dennis, I'll look into it
View user's profile View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 18-3-2016 at 12:22 AM







Can't reproduce on Windows XP :(


*update*

Latest nightly build crashed. Must be some weird bug... Will see what i can change to fix it


* update 2*

fixed in latest nightly build :)
View user's profile View All Posts By User
RKSoft
Game Making Machine!
******


Avatar


Posts: 232
Registered: 1-3-2016
Location: Germany
Member Is Offline


[*] posted on 18-3-2016 at 03:04 PM


div-beta-nightly-2016-03-18-1ebc825b61

- Sprite generator won't work
- Convert WAV from/to 8khz, 22khz or 44khz won't work

Thats all what i found till now. Really great work.
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
Dennis
Loyalty Card Holder
******


Avatar


Posts: 82
Registered: 26-2-2016
Location: Belgium
Member Is Offline


[*] posted on 18-3-2016 at 07:29 PM


Quote: Originally posted by MikeDX  

fixed in latest nightly build :)


Awesome! It works now :)




View user's profile View All Posts By User
RKSoft
Game Making Machine!
******


Avatar


Posts: 232
Registered: 1-3-2016
Location: Germany
Member Is Offline


[*] posted on 25-3-2016 at 06:26 PM


While i'm working on a game ^^ i found another bugs in beta 12 and nightly builds

- changing font size in program editor won't work
- copy & paste etc. with CTRL+... (ie CTRL+C) won't work
- export a map to bmp did not work proberly (see screenshot)

View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 25-3-2016 at 07:24 PM


It's interesting that ctrl+c / ctrl+v dont work as those were fixed (and tested in linux / osx.. maybe windows has a different issue? maybe using left ctrl works and right ctrl doesnt?)

The bmp bug is annoying - I will fix that in a future version, it was fixed in english div2 but i havent re-fixed it yet in modern div.

to change font size in editor i think you need to restart div.
View user's profile View All Posts By User
RKSoft
Game Making Machine!
******


Avatar


Posts: 232
Registered: 1-3-2016
Location: Germany
Member Is Offline


[*] posted on 24-10-2016 at 02:01 PM


Big bad bug in the nightly builds, so i post it here. Since 'div-beta-nightly-2016-10-21-b753829f99-win32', i get an error in my Donkey Kong PC (i tested it with the original files like fnt, fpg, prg etc.).

- in stage 2, i get an error in the SPIRALSPRING process. It takes an error in the line 'if (collision(type player)) kill=1;end' because DIV could not find the graph tile. But, it is in the FPG!

The game works great with the previous nightly builds but at the 'div-beta-nightly-2016-10-21-b753829f99-win32' i get this error!

Added:
I tested the beta 12 and beta 13 for windows. The beta 12 hasn't this bug, but the beta 13 has it!

[Edited on 24-10-2016 by RKSoft]
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 24-10-2016 at 02:53 PM


To debug this I'd really need your prg / assets. Hard to reproduce without it.

View user's profile View All Posts By User
RKSoft
Game Making Machine!
******


Avatar


Posts: 232
Registered: 1-3-2016
Location: Germany
Member Is Offline


[*] posted on 25-10-2016 at 02:26 PM


Lol, you have my old Donkey Kong PC with source code but i attached it again to this post ;).


Attachment: DONKEYKONGPC.zip (446kB)
This file has been downloaded 3413 times

View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 25-10-2016 at 03:15 PM


Ahh ok i thought you meant a new version :)
View user's profile View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 25-10-2016 at 08:53 PM


It seems that's very broken. the springs do not appear correctly and jumpman does not rotate correctly either when he dies.

I will investigate this...

Can you tell me what the newest nightly build it works with please? I can then use the changelog to hunt down the bug!

You say it does not work with 2016-10-21 does it work with 2016-10-18?

http://div-arena.co.uk/downloads/nightly



[Edited on 25-10-2016 by MikeDX]
View user's profile View All Posts By User
RKSoft
Game Making Machine!
******


Avatar


Posts: 232
Registered: 1-3-2016
Location: Germany
Member Is Offline


[*] posted on 26-10-2016 at 01:08 PM


Previous nightly builds and the official beta 12 works. Since the nightly 2016-10-21 does not!
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 27-10-2016 at 06:44 PM


This should work in tonight's nightly build
View user's profile View All Posts By User
RKSoft
Game Making Machine!
******


Avatar


Posts: 232
Registered: 1-3-2016
Location: Germany
Member Is Offline


[*] posted on 28-10-2016 at 11:56 AM


Now, it works again. Thanks :)
View user's profile Visit user's homepage View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 28-10-2016 at 03:47 PM


Great. We are getting somewhere now :)
View user's profile View All Posts By User
Dani_Karmann
DIV Pro
******




Posts: 87
Registered: 4-8-2016
Member Is Offline


[*] posted on 2-11-2016 at 09:15 PM


I have a problem with the latest release, when I open a map and set the zoom, I cannot move through the map. And I cannot set the video mode. There is another problem: my anti-virus program blocks d.exe, I need to set the option "don't examine archives .exe when opened" if I want to execute d.exe. And another question, Div does not open .jpg files now?
View user's profile View All Posts By User
MikeDX
DIV Nerd
*********


Avatar


Posts: 8388607
Registered: 25-2-2016
Member Is Offline


[*] posted on 3-11-2016 at 02:28 PM


I've reported the false positive to symantec who says they will whitelist it, so we will see what happens there.

If you are in map editor, you should not try to resize the screen, as it will break (I need to fix this)

In the map editor if you cannot see the whole map, move the mouse to the edge of the window and use cursor + shift to scroll further. i need a better way of doing this but since DIV was originally meant as a full screen program this isnt easy to get around. I hope you can use the SHIFT+cursor as a workaround for now.

View user's profile View All Posts By User
 Pages:  1    3  ..  7

  Go To Top

Powered by XMB
XMB Forum Software © 2001-2012 The XMB Group
[Queries: 18]